Sejarah Lydias Diery

Lydias Diery ditubuhkan pada tahun 2004 yang pada mulanya ingin mencuba nasib dalam sebuah pertandingan Battle of The Band anjuran pelajar UiTM Shah Alam.

Pada awalnya, Lydias Diery dikenali sebagai Fake Plastic Hair yang memainkan music grunge, comedy dan rock n roll. Pada tahun 2005, ahli-ahli asal kumpulan ini telah bercadang untuk menukarkan konsep muzik mereka kepada muzik lebih soft, rock, ballad dan sedikit unsur berat kepada muzik mereka yang mana mereka klasifikasikan campuran-campuran muzik ini sebagai music alternative.

Penukaran konsep muzik ini juga menyebabkan mereka bercadang untuk menukarkan nama mereka kepada nama yang lebih bersesuaian hinggalah pada satu hari salah seorang anggota asal kumpulan ini menemui sebuah diari yang dimiliki oleh seorang gadis bernama Lydia.

Bermula dari situ, nama Fake Plastic Hair telah bertukar menjadi nama Lydias Diery (Lydia's Diary) sempena penemuan diari misteri yang telah banyak memberikan inspirasi kepada hasil-hasil muzik mereka.

2004-2006
Botaq: Vocal & 2nd guitar
Asrap: Lead Guitar
Aus: Bass
Lee Ja: Drum

2007-2008
Botaq: Vocal & Acoustic Guitar
Asrap: Lead Guitar
Megat: 2nd Guitar
Wan Erza: Drum
Ejart: Bass

2009
Botaq: Vocal & Acoustic Guitar
Wan Erza: Drum
Qayyum @ Wu Shern: Lead Guitar
San: 2nd Guitar
Fabian: Bass

UPCOMING SHOWS

CUTI REHAT

Friday, January 4, 2008

Hi Guys....

Ok geng. Blog ni adalah blog saja2 kami buat nak citer pasal apa yang terlintas dalam kepala otak kami.

Ok for intro...

Lydia's Diery ni adalah sebuah band yang bermain music alternative and modern rock yang bermula dari Shah Alam time kami start belajar kat UiTM Shah Alam since 2003.
La ni, sume line up dah kerja2 dah cuma seorang je yang masih lagi belajar kat UiTM Shah Alam.

FYI gadis2... kami masih single2... weeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!~~~~~~~~~

And also, kami sume suke menulis. So dats y kami buat blog ni nak mereka apa je yang terlintas dalam kepala otak kami ni.

So, dalam blog ni maybe korang akan baca citer merepek2 yang kami buat. So, bak kata Fara Fauzana LAYAAAAAAAAANNNNNN!!!!~~~~~


Oraittt!!! Peace out!!!!!