Sejarah Lydias Diery

Lydias Diery ditubuhkan pada tahun 2004 yang pada mulanya ingin mencuba nasib dalam sebuah pertandingan Battle of The Band anjuran pelajar UiTM Shah Alam.

Pada awalnya, Lydias Diery dikenali sebagai Fake Plastic Hair yang memainkan music grunge, comedy dan rock n roll. Pada tahun 2005, ahli-ahli asal kumpulan ini telah bercadang untuk menukarkan konsep muzik mereka kepada muzik lebih soft, rock, ballad dan sedikit unsur berat kepada muzik mereka yang mana mereka klasifikasikan campuran-campuran muzik ini sebagai music alternative.

Penukaran konsep muzik ini juga menyebabkan mereka bercadang untuk menukarkan nama mereka kepada nama yang lebih bersesuaian hinggalah pada satu hari salah seorang anggota asal kumpulan ini menemui sebuah diari yang dimiliki oleh seorang gadis bernama Lydia.

Bermula dari situ, nama Fake Plastic Hair telah bertukar menjadi nama Lydias Diery (Lydia's Diary) sempena penemuan diari misteri yang telah banyak memberikan inspirasi kepada hasil-hasil muzik mereka.

2004-2006
Botaq: Vocal & 2nd guitar
Asrap: Lead Guitar
Aus: Bass
Lee Ja: Drum

2007-2008
Botaq: Vocal & Acoustic Guitar
Asrap: Lead Guitar
Megat: 2nd Guitar
Wan Erza: Drum
Ejart: Bass

2009
Botaq: Vocal & Acoustic Guitar
Wan Erza: Drum
Qayyum @ Wu Shern: Lead Guitar
San: 2nd Guitar
Fabian: Bass

UPCOMING SHOWS

CUTI REHAT

Friday, July 24, 2009

Siapa yg kasi virus kt otak dia???

Ada satu awek ni, dia dah banyak kali frust menonggeng sebab kena tipu ngn lelaki. Akibatnya, dia dah tak percayakan lelaki. Skng ni, dia dah jadi kategori jenis tak percayakan lelaki. Dia assume sume laki sama.

Ahhh lantak ko laaa……. Otak ko, bukan otak aku pun.

Then, dia cakap laki sume sama… hampir sume laki takleh diharap…

Hmmm… no komen…

Dia cakap hampir sume laki mulut manis kat depan, dekat belakang kepala bertanduk 10…

Hmmm……. No komen…

Then dia cakap lagi, sume laki couple ngn pompuan sebab nak buat sex!!!!

Hmmm… aku ushar dia…. Then aku cakap…

“Ko p cakap ngn lembu arrrrrr” lalu aku pn blah dari awek tu….

Menyampah aku nk layan, gadis yang dada leper, bontot alahai ciput kecik, muka mcm nenek kebayan, hisap rokok, pakai sleeveless t shirt, kat ketiak dia ada bulu sikit…. Dan paling aku menyampah, she is totally a LOSER……. Fail bercinta, then pinpoint orang… bongok…

Haiiiiiiiiiiiiiihhhhh…. Aku berdialog ngn orang gila kejap tadi.


Apa2pn gua admit, GUA MEMANG KEJAM…… Hahahahahahahahahahah!!!!!!!